May 22, 2017

Republica Moldova participă la cea de-a 70-a reuniune a Adunării Mondiale a Sănătății

În perioada 22–25 mai 2017, la Geneva, are loc cea de-a 70-a sesiune a Adunării Mondiale a Sănătății. La eveniment participă și delegația Ministerului Sănătății din Republica Moldova, condusă de Ruxanda Glavan.

Agenda discuțiilor din cadrul reuniunii este una complexă și cuprinde subiecte de importanță majoră pentru domeniul sănătății publice: Promovarea sănătății refugiaților și migranților; Maladiile transmisibile; Progresele înregistrate în aplicarea Agendei pentru dezvoltare durabilă 2030; Strategia globală pentru sănătatea femeilor, copiilor și adolescenților (2016-2030) ș.a. Totodată, în cadrul evenimentului va fi aleasă noua conducere a Organizației Mondiale a Sănătății.

Potrivit unui comunicat de presă, plasat pe site-ul ministerului, în perioada deplasării la Geneva, Ruxanda Glavan, va avea mai multe întrevederi bilaterale cu parteneri și oficiali importanți din domeniu, printre care ministrul Sănătății din Germania,  Hermann Grohe, și ministrul Sănătății din Belarus, Valerii Malashko.

De asemenea, Ruxanda Glavan se va  întâlni și cu Managerul Regional al Fondului Global pentru Europa de Est și Asia Centrală, Dumitru Laticevschi. 

Adunarea Mondială a Sănătăţii este structura decidentă supremă pentru Organizaţia Mondială a Sănătăţii, agenţie ONU specializată în sănătate publică. Adunarea este convocată în fiecare an şi reuneşte reprezentanţi de nivel înalt din cele 194 de state membre ale OMS.

Surse de informare: www.ms.gov.md și www.who.int