Jun 20, 2017

Asistența tehnică internațională pe subiectul sustenabilitatii CNC TB/SIDA

În perioada 19-23 iunie 2017, la Chișinău, se află într-o vizită de lucru experții internaționali Euro Health Group (EHG) pentru a acorda asistență tehnică suplimentară, în cadrul unui proiect GIZ, pe subiectul sustenabilitatii CNC TB/SIDA.

Misiunea este organizată ca follow-up al exercițiului de evaluare a gradului de fezabilitate a CCM-urilor din întreaga lume, realizat la finele 2015.
 
Scopul evaluării a fost de a determina nivelul existent de integrare a CCM-urilor și de a identifica punctele slabe/deficiențele acestui proces în alte mecanisme de coordonare din cadrul sectorului de sănătate. 
 
Ca urmare a acestui studiu, Agenția GIZ Backup Initiative este gata să ofere Republicii Moldova asistență tehnică suplimentară pentru dezvoltarea unui Plan de tranziție a CNC TB/SIDA după încetarea granturilor Fondului Global. 
 
Agenda vizitei curente include întâlniri cu stakeholderii CNC și structurile sale din toate grupurile constituiente - sectorul guvernamental, agenții internaționale, societatea civilă și comunitatea persoanelor afectate de TB și HIV din întreaga republică, inclusiv din regiunea de est.