Membrii grupului de lucru implicați în elaborarea Planului de tranziție pentru sustenabilitatea Programului național de control TB 2016-2020 s-au întrunit astăzi, 6 decembrie 2016, în cadrul celui de-al III-lea atelier de lucru pentru consultarea și agrearea proiectului de Plan propus de grupul restrâns de experți.
 
Citește mai mult...


Ziua mondială de Combatere HIV/SIDA ("World AIDS Day") sărbătorită la 1 decembrie este o oportunitate de a uni forțele la nivel global și de a fi solidari în lupta contra sindromului HIV.

Citește mai mult...


Anual, 1 decembrie marchează Ziua Internațională de Combatere HIV/SIDA care este dedicată creșterii gradului de conștientizare privind pandemia de SIDA. Cu acest prilej, la nivel național, în anul 2016, vor fi organizate un șir de activități de informare și sensibilizare a societății cu privire la HIV, sub genericul: „Te privește, privește pe fiecare!”, în cadrul campaniei mondiale implementată de UNAIDS “Pledez pentru prevenirea HIV”.
 
Citește mai mult...


Anual, în data de 25 noiembrie se celebrează Ziua internațională pentru eliminarea violenței împotriva femeilor (International Day for the Elimination of Violence against Women) cu scopul de a aduce în conștiința publică faptul că acest fenomen reprezintă o gravă încălcare a drepturilor omului.
 
Citește mai mult...


Instituția Publică „Unitatea de Coordonare, Implementare şi Monitorizare a Proiectelor în Domeniul Sănătății” anunță concurs de angajare a unui specialist în Monitorizare și Evaluare pentru coordonare, monitorizare și evaluare a Programului Național de Prevenire și Control al HIV/SIDA/ITS.
 
Citește mai mult...


Numărul persoanelor care primesc tratament împotriva HIV la nivel mondial s-a dublat în ultimii cinci ani, potrivit datelor Programului Națiunilor Unite pentru HIV/SIDA (UNAIDS).

Citește mai mult...


Astăzi, 8 noiembrie curent, a avut loc cel de-al III atelier de lucru care a întrunit la masa de discuții actorii implicați în procesul național de elaborare a planului de sustenabilitate pentru PNHIV 2017-2020.
 
Citește mai mult...


Miniștrii de sănătate din douăsprezece țări ale Europei de Est și Asia Centrală (EEAC), printre care și Republica Moldova, au adoptat o declarație de consens - "Tratament HIV și TB pentru toți". Prevederile declarației vizează accesul extins și rapid la medicamente antiretrovirale și antituberculoase accesibile tuturor și de calitate corespunzătoare.

 

Citește mai mult...


Fondul Global pentru Combaterea SIDA, Tuberculozei și Malariei (Fondul Global), principalul finanțator multilateral în controlul celor trei maladii atât la nivel mondial, cât și național, a publicat recent Listă țărilor eligibile pentru ciclul de finanțare 2017-2019.

Citește mai mult...


OMS avertizează autoritățile din domeniul sănătății din lumea întreagă că trebuie să acționeze mult mai repede în prevenirea, depistarea și tratarea unei epidemii grave de tuberculoză pentru a reduce infecțiile și decesele cauzate de această boală până în 2030.
Citește mai mult...