OMS avertizează autoritățile din domeniul sănătății din lumea întreagă că trebuie să acționeze mult mai repede în prevenirea, depistarea și tratarea unei epidemii grave de tuberculoză pentru a reduce infecțiile și decesele cauzate de această boală până în 2030.
Citește mai mult...


La 16 septembrie curent, la Montreal, a avut loc a V-a reuniune de suplinire a fondurilor globale pentru combaterea HIV/SIDA, Tuberculozei și Malariei. În cadrul evenimentului, liderii mondiali au promis investiții financiare în valoare de 13 miliarde de dolari americani, demonstrând astfel un angajament global extraordinar în lupta contra celor trei maladii pentru următorii trei ani.
 
Citește mai mult...


Între 21-23 septembrie a.c., - Blocul Implementatorilor (BI) al FG s-a întrunit la Nairobi, Kenya, în cea de-a 4 reuniune anuală. Reuniunea de la Nairobi a avut trei obiective:
Citește mai mult...


La data de 23 septembrie curent, membrii GL responsabil de elaborarea Planurilor de tranziție TB și HIV/SIDA s-au întrunit în cadrul celui de-al doilea atelier de lucru pentru a asigura sustenabilitatea programelor naționale pentru anii 2016-2020.
 
Citește mai mult...


În perioada 19-21 septembrie 2016, un grup de specialiști din Republica Moldova, constituit din reprezentanții Ministerului Finanțelor, Ministerului Sănătății, Companiei Naționale de Asigurări în Medicină și Uniunii pentru prevenirea HIV și Reducerea Riscurilor au efectuat o vizită de lucru în Polonia.
 
Citește mai mult...


Instituția Medico-Sanitară Publică „Spitalul Dermatologie și Maladii Comunicabile” anunță concurs de angajare personal pentru consolidarea unității de management a Programului Național HIV/SIDA și ITS:

Citește mai mult...


Organizația Mondială a Sănătății a emis o recomandare privind aplicarea unui nou test rapid pentru diagnosticarea tuberculozei pulmonare (TB) în centrele de sănătate. Testul, cunoscut sub numele TB-LAMP, necesită o infrastructură minimă de laborator și a fost evaluat ca o alternativă la microscopia frotiului sputei.
 
Citește mai mult...


Programul național de prevenire și control a infecției HIV/SIDA şi infecţiilor cu transmitere sexuală pentru anii 2016-2020 a fost aprobat de cabinetul de miniștri în cadrul ședinței de Guvern din 27 iulie 2016.
 
Citește mai mult...


Membrii grupului de lucru responsabil de elaborarea planului de tranziție HIV/SIDA s-au întrunit astăzi, 28 iulie curent, pentru a discuta acțiunile necesare în vederea asigurării sustenabilității Programului național de prevenire și control HIV/SIDA pentru anii 2016-2020.
 
Citește mai mult...


Astăzi, 26 iulie 2016, a avut loc un prim atelier de lucru pe marginea elaborării planului de tranziție de la resursele Fondului Global la cele naționale. La eveniment au participat membrii Grupului de lucru pentru elaborarea Planului de sustenabilitate a Programului național de control al tuberculozei, dar și alți profesioniști în domeniul TB de pe ambele maluri ale Nistrului.
 
Citește mai mult...