Ca urmare a deciziei CNC din 12 aprilie curent privind actualizare a componenței instituționale, structurilor și a cadrului legal, Secretariatul CNC a inițiat în luna iunie procesul de ajustare a documentelor de activitate a Consiliului național de coordonare a programelor naționale TB și HIV/SIDA/ITS.
Citește mai mult...


IP UCIMP DS anunță concursul de granturi pentru susținerea asociațiilor obștești și agențiilor prestatoare de servicii de prevenire a infecției HIV și aderență la tratament în rândul grupurilor cu risc sporit de infecție (GRSI). 

Citește mai mult...


Liga PTH implementează proiectul ”Monitorizarea achizițiilor, livrării, disponibilității și utilizării medicamentelor și produselor pentru tratamentul HIV, tuberculozei și hepatitei, pentru  optimizarea și îmbunătățirea eficienței procesului de management al procurarii medicamentelor” finanțat de către PNUD Moldova pentru implementarea Proiectului 00055003 “Activity 23. Health Procurement Monitoring by CSOs”, și intenționează să contracteze servicii de consultanță pentru îndeplinirea unor sarcini ale proiectului.

Citește mai mult...


A.O. „Inițiativa Pozitivă” a lansat concursul de mini-granturi pentru organizarea și desfășurarea unor evenimente cu scopul formării sustenabilității în domeniul HIV/SIDA.
 
Citește mai mult...


Liga persoanelor care trăiesc cu HIV implementează proiectul ”Monitorizarea achizițiilor, livrării, disponibilității și utilizării medicamentelor și produselor pentru tratamentul HIV, tuberculozei și hepatitei, pentru optimizarea și îmbunătățirea eficienței procesului de management al procurarii medicamentelor” finanțat de PNUD Moldova pentru implementarea Proiectului 00055003 “Activity 23. Health Procurement Monitoring by CSOs”, și intenționează să contracteze servicii de consultanță pentru îndeplinirea unor sarcini ale proiectului.

Citește mai mult...


Membrii grupului de lucru responsabil de actualizarea actelor normative CNC s-au întrunit, vineri, 17 august, într-o ședință tehnică pentru a definitiva și agrea modificările propuse la proiectele de documente privind activitatea CNC TB/SIDA. 

Citește mai mult...


Managerul de portofoliu al Fondului Global pentru Moldova, Tsovinar Sakanyan, a avut astăzi o întrevedere cu echipa Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Citește mai mult...


Astăzi, managerul de portofoliu al Fondului Global pentru Republica Moldova, Tsovinar Sakanyan,  și-a început vizita de lucru în țară, care va dura până vineri, 03 august 2018.

Citește mai mult...


Astăzi, 24 iulie curent, a avut loc Atelierul de lucru pentru consultarea proiectelor de documente în variantă actualizată privind activitatea Consiliului Național de Coordonare a Programelor naționale TB și HIV/SIDA/ITS.

Citește mai mult...


Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a elaborat și plasat pentru consultare publică proiectul Hotărîrii Guvernului cu privire la aprobarea modificărilor și completărilor ce se operează în Hotărîrile Guvernului nr. 1160 cu privire la Programul național de control al tuberculozei pentru anii 2016 – 2020 și nr. 1164 cu privire la Programul național de prevenire și control al infecției HIV/SIDA și infecțiilor cu transmitere sexuală pentru anii 2016-2020.

Citește mai mult...