The Public Institution "Coordination, Implementation and Monitoring Unit of the Health System Projects" (PCIMU) is currently implementing the Program “Strengthening Tuberculosis control and reducing AIDS related mortality in RM”, financed by the Global Fund to Fight AIDS, Tuberculosis and Malaria (GFATM) and intends to apply part of the proceeds for consultant services.

Citește mai mult...


Reprezentanții Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și Programului Națiunilor Unite pentru HIV/SIDA (UNAIDS) s-au întrunit, astăzi, pentru a reitera angajamentul în contextul colaborării multisectoriale privind implementarea şi coordonarea programelor naţionale HIV/SIDA și infecţiilor cu transmitere sexuală (ITS).
 
Citește mai mult...


Instituția Publica “Unitatea de Coordonare, Implementare și Monitorizare a Proiectelor în Domeniul Sănătății” anunță concurs de angajare a unui specialist în finanţe pentru evidența beneficiarilor proiectului HIV (ONG/OG), regim de lucru - part-time.

Citește mai mult...


Republica Moldova a semnat, la data de 18 ianuarie curent, două acorduri de grant, oferite de Fondul Global de Combatere SIDA, Tuberculozei și Malariei, privind susținerea financiară a răspunsului național la epidemiile cu tuberculoză și HIV/SIDA. Valoarea granturilor constituie 15,8 milioane de euro și sunt acordate pentru o perioadă de trei ani (2018-2020).
 
Citește mai mult...


Fundația Elton John AIDS a lansat noi oportunități de finanțare a serviciilor de prevenire și tratament destinate persoanele care trăiesc cu HIV și hepatita C.
 
Citește mai mult...


Project Title: Strengthening HIV Control in Republic of Moldova, Project 2015-2017, Grant Agreement MDA-H-PCIMU
Grant No.: MDA-H-PCIMU
Source of Funding: Global Fund to Fight AIDS, TB and Malaria
 
Citește mai mult...


Instituția Publică „Unitatea de Coordonare, Implementare şi Monitorizare a Proiectelor în Domeniul Sănătății (IP UCIMP DS) în calitate de Recipient Principal al resurselor grantului FG pentru CNC TB/SIDA MDA-CFUND-1605 anunță concurs pentru poziția de Coordonator al Secretariatului CNC TB/SIDA (Consiliul Național de Coordonare a Programelor Naționale de control și prevenire a tuberculozei și control și prevenire HIV/SIDA/ITS).
 
Citește mai mult...


Tratamentul privind profilaxia pre-contact al transmiterii infecției HIV, începând cu anul 2018, va fi oferit gratuit tuturor cuplurilor discordante din Moldova.
 
Citește mai mult...


Cea de-a 6 ediție a Conferinței Naționale HIV/SIDA s-a desfășurat în perioada 27-28 noiembrie 2017, la Chişinău, și a reunit la masa discuțiilor peste 130 de participanți implicați în controlul HIV/SIDA și TB.
 
Citește mai mult...


Instituția Publică „Unitatea de Coordonare, Implementare şi Monitorizare a Proiectelor în Domeniul Sănătății (IP UCIMP DS) în calitate de Recipient Principal al resurselor grantului FG pentru CNC TB/SIDA MDA-CFUND-1605 anunță concurs pentru poziția de Coordonator al Secretariatului CNC TB/SIDA (Consiliul Național de Coordonare a Programelor Naționale de control și prevenire a tuberculozei și control și prevenire HIV/SIDA/ITS).

Citește mai mult...