În perioada 9-10 mai curent, la Skopje, Consiliul Administrativ al Fondului Global pentru Combaterea SIDA, Tuberculozei și Malariei (FG) s-a întrunit în cea de-a 39 ședință.

Citește mai mult...


Ministerul Sănătății din Macedonia a întrunit, pe 7 mai curent, miniștrii omologi din 10 țări balcanice pentru a discuta problema sustenabilității serviciilor cheie prestate populațiilor țintă din regiunea dată și a pleda, în fața administrației Fondului Global, pentru continuarea suportului oferit de donator în controlul TB şi HIV.
 
Citește mai mult...


IP UCIMP DS invită candidații eligibili pentru a aplica la concursul de selectare a 3 consultanți naționali pentru oferirea asistenței tehnice în vederea ajustării și completării cadrului normativ al Consiliulu Național de Coordonare a Programelor Naționale TB și HIV/SIDA/ITS.

Citește mai mult...


La data de 12 aprilie curent, membrii CNC TB/SIDA s-au întrunit în prima ședință ordinară din 2018 pentru a pune în discuție mai multe subiecte importante privind controlul și prevenirea maladiilor TB și HIV/SIDA în Rep. Moldova.

Citește mai mult...


În perioada 26-29 martie 2018, în Republica Moldova, se va afla într-o vizită de lucru Consilierului Special al Programului Comun al Națiunilor Unite privind HIV/SIDA (UNAIDS) pentru Europa de Est și Asia Centrală, profesorul Michel Kazatchkine.
Citește mai mult...


Ziua mondială a Tuberculozei, consemnată în fiecare an pe 24 martie, îndeamnă omenirea să conștientizeze că tuberculoza rămâne în continuare a fi una dintre cele mai grave epidemii în multe țări ale lumii.

Citește mai mult...


În pofida progresului în domeniul prevenirii tuberculozei, această maladie rămâne o problemă de sănătate publică în cele mai multe dintre țările din regiunea europeană a Organizației Mondiale a Sănătății, și în special în cele 18 țări din regiune de înaltă prioritate pentru Stop TB, unde este regăsită și Republica Moldova.
 
Citește mai mult...


Request of expressions of interest (consultant services) Monitoring and Evaluation Specialist for the National Program for the Prevention and Control of HIV/AIDS/STI (Full-time position).
Citește mai mult...


Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale anunță că în perioada 07-26 martie 2018, sunt așteptate dosarele de nominalizare pentru „Gala Premiilor în Sănătate 2018, ediția a V-a.
 
Citește mai mult...


Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a lansat, recent, recomandări actualizate cu privire la infecția TB. Acestea prevăd extinderea accesului la teste și tratament, în special în rândul grupurilor cu risc sporit, cum ar fi copiii mici și persoanele care trăiesc cu HIV.

Citește mai mult...