Statutul HIV poate fi aflat cu ajutorul unei aplicații mobile

Aplicația „HIV TEST” oferă rezultate aproape de 100%.

Aplicația a fost elaborată de către activiștii din domeniul HIV, împreună cu medicii. Esența acesteia constă în următoarele: răspundeți anonim la câteva întrebări simple și, la final, programul calculează riscul dvs. de a avea sau nu HIV. După terminarea testului, până a închide sau a părăsi aplicația, puteți găsi, cu ajutorul geolocațiilor active, cel mai apropiat laborator sau punct unde poate fi efectuat un test la HIV. Doar că deja un test adevărat, pe bază de sânge. Acest lucru este unul foarte convenabil, dat fiind faptul că majoritatea persoanelor preferă să fie testate, păstrându-și confidențialitatea completă.

Mai puțin de jumătate dintre persoanele care trăiesc cu HIV nu cunosc faptul că în sângele lor ar exista vreun virus.

Conform datelor recente oferite de Organizația Mondială a Sănătății, în prezent doar 75% dintre persoanele cu HIV își cunosc statutul. Restul de 25% trăiesc și nici nu bănuiesc de faptul că virusul imunodeficienței trăiește deja o perioadă lungă de timp în corpul lor. Acest lucru este cauzat în mare măsură de faptul că virusul HIV nu se manifestă în niciun fel în stadiul incipient al bolii. O persoană poate trăi timp de mai mulți ani cu acest virus și să se simtă destul de bine în tot acest timp. Anume din acest motiv, medicii din întreaga lume recomandă cel puțin o dată la doi ani să trecem testul la HIV. În plus, testul la HIV trebuie efectuat cu regularitate de către partenerii într-un cuplu discordant, bebelușii sub 18 luni, care sunt născuți de mame HIV-pozitive, precum și persoanele care iau profilaxia pre-contact (PREP).

Din păcate, fiecare a treia persoană care trăiește cu HIV apelează după ajutor abia atunci când se află în stadiile finale ale bolii, cu un număr scăzut de celule imune și un risc ridicat de boală gravă și deces. La nivel global, tratamentul antiretroviral a acoperit doar 59% dintre pacienții adulți și copiii cu HIV. Și nu este nimic îmbucurător aici, deoarece fără tratament, riscul persoanei de a se îmbolnăvi de alte infecții, cum ar fi tuberculoza, crește semnificativ.

Testarea online durează doar două minute și nu este nevoie să mergeți nicăieri.

Și acest lucru este extrem de important, deoarece pentru efectuarea unui test obișnuit la HIV trebuie să găsiți o instituție medicală sau o organizație neguvernamentală, să găsiți timp pentru acesta și așa mai departe. Aici însă, tot ceea de ce aveți nevoie este să descărcați aplicația și să o instalați pe telefonul dvs. În schimb, veți obține un program inteligent, care operativ și de sine stătător vă calculează riscurile și momentan oferă un rezultat precis. Astăzi, aplicația este disponibilă în limbile rusă, română și ucraineană. Și cel mai important - nu este necesar să dezvăluiți datele dvs. personale, iar rezultatul testului rămâne doar în telefonul personal și niciunde în altă parte.

Aplicația „HIV TEST” este absolut gratuită!

Tot de ce aveți nevoie pentru a descărca aplicația este acces la internet și o baterie încărcată a telefonului. Aplicația nu necesită de la dvs. alte costuri suplimentare, permițându-vă să vă verificați rapid și fiabil statutul dvs. HIV fără a ieși din casă.

Apropo, merită să adăugăm aici că în Republica Moldova testul obișnuit la HIV pe bază de sânge se efectuează absolut gratuit. Și acest lucru (testarea) poate fi efectuat în orice instituție medicală, cabinet de consiliere și testare voluntară, precum și în cadrul Centrelor Sociale Regionale pentru persoanele care trăiesc cu HIV și organizațiile neguvernamentale care oferă servicii în domeniul HIV/SIDA.

Aplicația mobilă poate fi descărcată accesând linkurile următoare: Google Market sau App Store

Sursa: www.positivepeople.md

ccm