NOUTĂȚI

EVENIMENTE

În perioada 12-16 septembrie 2022, Managerul de Portofoliu al Fondului Global, Tsovinar Sakanyan, și echipa de țară, efectuează o vizită oficială de lucru în Republica Moldova.

Obiectivele misiunii FG țin de evaluarea situației & progreselor realizate conform angajamentelor în cadrul grantului consolidat TB/HIV, oferit Republicii Moldova de Fondul Global pentru perioada 2021-2023, în susținerea răspunsurilor naționale la infecțiile HIV, TB și COVID19.
La data de 23 iunie 2022, cu începere de la ora 13:00, va avea loc ședința Consiliului Național de Coordonare a programelor naţionale de profilaxie şi control al infecţiei HIV/SIDA, infecţiilor cu transmitere sexuală şi de control al tuberculozei (CNC TB/SIDA).

Agenda ședinței include subiecte ce țin de rezultatele implementării grantului consolidat TB/HIV al Fondului Global pentru perioada anului 2021; realizarea Programelor naționale TB și HIV/SIDA/ITS; dar și prezentarea scenariilor de poziționare a CNC TB/SIDA la nivelul autorităților guvernamentale în sănătate a Republicii Moldova, activitate realizată în cadrul CCM Evolution. 
La data de 01 martie 2022, între orele 10:00 - 13:00, la Chișinău, va avea loc Dialogul național sub genericul: „Eliminăm bariere legale, creăm politici pentru oportunități egale” (eveniment în format mixt: cu prezență fizică și online).

Scopul evenimentului: Evaluarea progresului în de-stigmatizarea HIV, cu accent pe alinierea actelor normative naționale la standardele drepturilor omului și prioritizarea intervențiilor pentru anul 2022.

VIDEO